1 دالر 81.10  افغانی
1 یورو 94.50  افغانی
1000 روپیه پاکستانی 497  افغانی
1000 روپیه هندی 1100  افغانی
1 ریال سعودی 21  افغانی
10000 ریال ایرانی 3.18  افغانی
1 پوند 111.30  افغانی
1 روبل روسی 1.05  افغانی
1 لیره ترکیه 9.85  افغانی
1 ین چینی 11.45  افغانی

آمادگی روسیه بر نظارت از امضای توافق‌نامه صلح آمریکا با طالبان

کابلوف
17 Dec 2019

نماینده ویژه روسیه برای افغانستان می‌گوید که طالبان و آمریکا در مذاکرات شان در قطر توافق کرده‌اند که مسکو و برخی کشورهای دیگر منطقه متضمن توافق‌نامه صلح باشند.

 

ضمیر کابلوف، نماینده ویژه روسیه برای افغانستان در گفتگو با خبرگزاری تاس روسیه از آماده‌گی کشورش برای تضمین موافقت‌نامه صلح میان آمریکا و طالبان سخن گفته است.

این مقام وزارت خارجه روسیه تاکید کرد که موضوع صلح افغانستان برای روسیه مهم بوده و شرکت در مراسم امضای توافق صلح را با هر شرایطی که باشد، می‌پذیرد.

کابلوف تصریح کرد: در ابتدا طالبان شرایطی را مطرح کرده‌اند که براساس آن کشورهای روسیه، چین، پاكستان، ایران و برخی دیگر از كشورهای كلیدی مطرح باید توافق‌نامه صلح را ضمانت کنند. در گفتگو با آمریکایی‌ها، هر دو طرف توافق کردند که همه‌ی این کشورها به عنوان ضامن عمل کنند.

توافق آمریکایی‌ها با طالبان مبنی بر حضور کشورهای منطقه در مراسم امضای توافق‌نامه صلح بیان‌گر نهایی شدن گفتگوهای دو طرف است.

از سویی هم، پیتر پراگل سفیر آلمان در کابل به تازه‌گی هشدار داده که اگر در توافق‌نامه صلح منافع تمامی طرف‌ها در نظرگرفته نشده باشد، آن توافق منجر به صلح پایدار نخواهد شد.

این دپلمات آلمانی تصریح کرد: دولت آلمان می‌خواهد که برای صلح پایدار کار کند. میانجی‌گری می‌تواند نقش سازنده‌ای در برقراری صلح داشته باشد. هرنوع توافق‌نامه که منافع تمامی گروه‌ها در آن حفظ نشده باشد، منجر به تامین صلح پایدار شده نمی‌تواند.

گفتگوهای صلح میان امریکا و طالبان به تاریخ هفتم سپتامبر متوقف شد؛ و اما پس از سه ماه توقف، به تاریخ هفتم دسامبر در هفته گذشته از سرگرفته شد.  در حال حاضر دو طرف مذاکرات را به خاطر رایزنی‌های بیشتر درون‌گروهی متوقف ساخته اند. دیده شود که چه زمان گفتگوها آغاز و توافق‌نامه امضا خواهد شد.

سایت خبری آرزو – محمد نادر اشکان