1 دالر 81.10  افغانی
1 یورو 94.50  افغانی
1000 روپیه پاکستانی 497  افغانی
1000 روپیه هندی 1100  افغانی
1 ریال سعودی 21  افغانی
10000 ریال ایرانی 3.18  افغانی
1 پوند 111.30  افغانی
1 روبل روسی 1.05  افغانی
1 لیره ترکیه 9.85  افغانی
1 ین چینی 11.45  افغانی

احتمال آغاز دوباره مذاکرات صلح میان آمریکا و طالبان

گفتگوهای صلح
05 Dec 2019

نماینده آمریکا برای صلح افغانستان در سفر به افغانستان با سران حکومت وحدت ملی در باره چگونگی مذاکرات میان افغان‌ها گفتگو کرده است.

 

پس از گذشت حدود سه ماه از توقف مذاکرات میان طالبان و آمریکایی‌ها، اکنون این روند ازسرگرفته می‌شود.

از همین رو، زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان دیروز (چهارشنبه، 13 قوس/4 دسمبر)، به کابل آمد. آقای خلیل‌زاد در دیدار با سران حکومت وحدت ملی در مورد پیشبرد دوباره این روند گفتگو کرده است.

ریاست جمهوری گفته که آقای خلیل‌زاد و رییس‌جمهور غنی روی آتش‌بس و پرداختن به مشکل مخفیگاه‌های طالبان در بیرون از کشور برای دستیابی به موافقت‌نامه صلح پایدار گفتگو کرده‌اند.

سخنگوی ریاست جمهوری همچنان اعلام کرد که رییس جمهور خواهان رسیدگی به این دو موضوع به گونه‌ی جداگانه شده است.

از سویی هم، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده که زلمی خلیل‌زاد سفر جدیدش به کابل، در تلاش شامل ساختن تمامی جناح‌ها در مذاکرات میان‌افغانان است.

در خبرنامه وزارت خارجه آمریکا آمده است: در دوحه خلیل‌زاد در دیدار با طالبان روی گام‌هایی که منجر به مذاکرات میان‌افغانان شود و یک راه حل صلح آمیز برای پایان نبرد افغانستان پیدا گردد، گفتگو می‌کند. کاهش خشونت‌ها که منجر به آتش‌بس شود نیز محور این دیدار خواهد بود.

خلیل‌زاد شام روز گذشته با عبدالله‌عبدالله و شماری از سیاسیون نیز دیدار کرده است.

ریاست اجراییه در اعلامیه‌ای نگاشته است که اعضای دسته انتخاباتی  ثبات و هم‌گرایی روی “کاهش خشونت‌ها از طرف طالبان به عنوان پیش‌شرط آغاز مذاکرات با طالبان و دست‌یافتن به توافق صلح” توافق کردند.

درهمین حال، دبیرکل ناتو از ازسرگیری مذاکرات میان آمریکا و طالبان استقبال می‌کند.

ینس استولتنبرگ دبیرکال ناتو در نشستی گفت که بهترین شیوه حمایت از مصالحه، تقویت نیروهای امنیتی افغانستان است.

او تصریح کرد: به باور ناتو، بهترین راه حمایت از روند صلح، ارایه آموزش، کمک و مشوره‌دهی به نیروهای امنیتی افغانستان است. طالبان بدانند که در میدان نبرد پیروز نمی‌شوند. آن‌ها باید بنشینند و روی میز مذاکره به یک توافق و سازش واقعی و جدی دست یابند. ما در افغانستان به حضور خود ادامه می‌دهیم. امیدوارم روند صلح برای ما یک توافق قابل اعتبار صلح را به همراه داشته باشد.

خیلیل‌زاد در دور قبلی گفتگوهایش با طالبان در قطر نیز به یک طرح صلح نزدیک شده بود، اما این روند از سوی رییس جمهور آمریکا ملغی اعلام شد.