1 دالر 81.10  افغانی
1 یورو 94.50  افغانی
1000 روپیه پاکستانی 497  افغانی
1000 روپیه هندی 1100  افغانی
1 ریال سعودی 21  افغانی
10000 ریال ایرانی 3.18  افغانی
1 پوند 111.30  افغانی
1 روبل روسی 1.05  افغانی
1 لیره ترکیه 9.85  افغانی
1 ین چینی 11.45  افغانی

انتقادها از خاموشی حکومت در برابر سفر هیأت طالبان به پاکستان

هیأت طالبان در پاکستان
26 Aug 2020

کارشناسان سکوت حکومت را ضعف دیپلماسی خوانده و تاکید دارند که حکومت با احضار سفیر پاکستان در کابل، خواهان وضاحت در این خصوص شود.

 

حکومت پاکستان در هفته گذشته، از تصمیمش مبنی بر عملی‌سازی تحریم‌های ملل متحد بالای برخی چهره‌های گروه طالبان خبر داد؛ اما چند روز پس از این تصمیم، به گونه‌ی رسمی از ملابرادر معاون سیاسی این گروه دعوت کرده‌است.

ناوقت دیروز (سه‌شنبه، چهارم سنبله)، شاه‌محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان در یک نشست خبری از دیدار دو ساعته با هیات گروه طالبان خبر داد.

آقای قریشی گفته که طالبان به این نتیجه رسیده‌اند که بحران افغانستان راه‌حل نظامی نداشته و تنها گزینه برای تامین ثبات در این کشور، راه حل سیاسی است.

او تصریح کرد: با وجود مشکلات که مخربین نیز وجود دارد؛ اما با آنهم من امیدوار استم که در آینده‌ی نزدیک مسیر بوجود خواهد آمد. من دیدم که برای هموار ساختن این مسیر، آنان به شکل ذهنی و قلبی آماده به نظر می‌رسند. آنان پایبند توافق‌نامه دوحه‌اند و باور دارند که باید عملی شود. بدین باورند که برای مشکلات، از راه گفت و شنود راه‌حل جستجو شده می‌تواند.

درحال حاضر، چهار روز از سفر هیات سیاسی طالبان به اسلام‌آباد می‌گذرد، اما حکومت افغانستان تاهنوز واکنش نشان نداده‌است.

فرهاد ابرار، آگاه روابط بین‌الملل دراین باره گفت که خاموشی حکومت در باره این سفر پرسش‌برانگیز است.

او بیان داشت: حکومت افغانستان باید دپلماسی فعال دراین زمینه اختیار می‌کرد و با احضار سفیر پاکستان در کابل، دراین مورد وضاحت بیشتر می‌خواست که چرا پاکستان در امور افغانستان مداخله کرده‌است.

اما وزارت خارجه افغانستان، تنها از تصمیم پاکستان مبنی بر اعمال تحریم‌های ملل متحد بالای طالبان استقبال کرده و خواهان پایبندی این کشور برآن شده است.

اکنون روند صلح و آغاز گفتگوهای میان‌افغان‌ها انتظار تکمیل شدن رهایی زندانیان را می‌کشد؛ آنچه که مخالفان داخلی و خارجی خود را دارد.

پیش ازاین، فرانسه و آسترالیا خواهان عدم رهایی تعدادی از زندانیان طالبان شده‌اند.

میرویس ناب، معین وزارت امور خارجه نیز گفته است که پرداختن به خواست این کشورها، منجر به تقویت اعتبار جامعه جهانی و کشورهای منطقه از روند صلح خواهد شد.