1 دالر 81.10  افغانی
1 یورو 94.50  افغانی
1000 روپیه پاکستانی 497  افغانی
1000 روپیه هندی 1100  افغانی
1 ریال سعودی 21  افغانی
10000 ریال ایرانی 3.18  افغانی
1 پوند 111.30  افغانی
1 روبل روسی 1.05  افغانی
1 لیره ترکیه 9.85  افغانی
1 ین چینی 11.45  افغانی

تشدید جنگ در هرات؛ مهار حمله‌های طالبان و بازپس‌گیری ولسوالی گذره توسط نظامیان

هرات
31 Jul 2021

مسوولان محلی هرات می‌گویند، هم‌اکنون در سه نقطه شهر هرات جنگ جریان دارد و نیروهای دولتی در تبانی با بسیج مردمی برای شکست حمله‌های طالبان می‌جنگند.

 

حلقه‌ی محاصره‌ی شهر هرات در چند روز اخیر تنگ‌تر شده و حمله‌های طالبان هم بیشتر. در سومین روز جنگ – حومه‌های شهر هرات، گواه درگیری‌های نفس‌گیر میان طرف‌های درگیر است.

از یک‌سو تلاش طالبان از سه نقطه برای ورود به داخل شهر و در طرف دیگر نیروهای دولتی برای دفع حمله‌ها و سرکوب این گروه مقاومت می‌کنند.

عبدالصبور قانع، والی هرات به رسانه‌ها گفت: “فعلن در سه نقطه جنگ است. نیروهای امنیتی و دفاعی که قبلن با نیروهای مردمی بسیج شده بودند، به‌خاطر سرکوب طالبان در جنگ حضور دارند.”

به گفته او، “طالبان از خانه‌های ملکی حمله می‌کنند”، اما نیروهای امنیتی تلاش دارند تا با دقت عملیات انجام دهند و به غیرنظامیان تلفات وارد نگردد.

ظاهراً حضور نیروهای مردمی به رهبری اسماعیل خان، از فرمانده‌های پیشین جهادی، کمکی بزرگی به نظامیان در برابر طالبان کرده‌است.

این فرمانده جهادی گفت که جلو پیشروی طالبان ایستاده است و اطمینان داد به این گروه اجازه‌ی ورود به داخل شهر را نمی‌دهد.

قرار بود شب گذشته نیروهای تازه برای شکست حمله‌های طالبان در هرات اعزام شوند، اما محمداسماعیل خان، از آنچه “غفلت از سوی وزارت دفاع” در فرستادن نیروهای تازه نفس به این ولایت می‌داند، انتقاد کرد.

او هم‌چنان گفت که رییس‌جمهورغنی دستور فرستادن نیروهای تازه به این ولایت داده، اما نیروهای تازه تااکنون نرسیده‌است.

پیش از چاشت دیروز، ولسوالی گذره‌ی هرات نیز یک‌بار به دست طالبان سقوط کرد، اما ساعاتی پس، نیروهای دولتی از واپس‌گیری این ولسوالی و عقب زدن حمله‌های طالبان خبر دادند.

یک افسر قطعه‌ی نیروهای کماندو در مصاحبه به تلویزیون آرزو نیز گفت که نیروهای دولتی توانسته‌اند پس از حدود پانزده دقیقه، ولسوالی گذره را از تصرف طالبان آزاد کنند.

تاهنوز آمارِ دقیقِ از تلفات نظامیان در درگیری‌های اخیر هرات گزارش نشده؛ اما عارف جلالی، سرطبیب بیمارستان حوزوی هرات گفت که از روز گذشته تااکنون جسد هفت تن به‌شمول یک غیرنظامی و 46 زخمی به این بیمارستان منتقل شده‌اند.

بربنیاد آمار مسوولان محلی هرات، تاهنوز حدود دوصد جنگجوی طالبان در عملیات‌های نیروهای امنیتی کشته و زخمی شده‌اند، درمقابل، طالبان هم ادعا کرده که به نیروهای دولتی تلفات رسانده‌اند.

فردوس پیرزاد