1 دالر 81.10  افغانی
1 یورو 94.50  افغانی
1000 روپیه پاکستانی 497  افغانی
1000 روپیه هندی 1100  افغانی
1 ریال سعودی 21  افغانی
10000 ریال ایرانی 3.18  افغانی
1 پوند 111.30  افغانی
1 روبل روسی 1.05  افغانی
1 لیره ترکیه 9.85  افغانی
1 ین چینی 11.45  افغانی

جوبایدن هرنوع پیش‌شرط برای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را رد کرده‌است

merlin_186405342_d8284a60-2148-46a3-95b4-318d9cba2d95-superJumbo
18 Apr 2021

روزنامه‌ی نیویارک تایمز گزارش داده که رییس‌جمهور آمریکا هرگونه پیش‌شرط برای خروج نظامیانش از افغانستان را رد کرده است.

 

در گزارش این روزنامه آمده که، جوبایدن ده روز پیش از اعلام رسمی خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، در نشستی تصمیم‌اش برای بیرون کردن نیروها تا یازدهم ماه سپتمبر را با فرماندهان ارشد نظامی اش شریک کرد.

این روزنامه گفته که رییس‌جمهور بایدن دیدگاه مقام‌های نظامی این‌کشور برای خروج مشروط نیروهای آمریکایی از افغانستان را رد کرده است.

هفته‌ گذشته، رییس جمهور آمریکا در یک سخنرانی، یازده سپتامبر را زمان خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان اعلام کرد.

این تصمیم با واکنش‌های بیرونی و داخلی از جمله احتمال رفتن افغانستان به یک جنگ داخلی تازه به همراه شد.

اما، رییس‌جمهور غنی امروز (یک‌شنبه، بیست‌‍ونهم حمل)، در سخنانی از داشتن آماده‌گی کامل برای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان داد.

او با اشاره به اعلان خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، گفت: “در تاریخ معاصر، اولین بار است برای افغانستان به همه فرصت مناسب فراهم شده است، ما از دو سال به این‌سو آماده‌گی کامل داریم و به‌خاطر رفتن آنان، برنامه‌ی همه‌جانبه را ترتیب نموده‌ایم.”

آقای غنی خاطر نشان ساخت: “وقت آن رسیده که حاکمیت ملی افغانستان به‌گونه کامل تطبیق گردد و افغانستان بی‌طرفی خود را ثابت سازد.”

بحث خروج نظامی آمریکا از افغانستان، در نشست امروز مجلس نماینده‌گان نیز گرم بود؛ برخی سناتوران خروج قوای آمریکایی را نگران کننده نمی‌دانند.

فضل‌الهادی مسلم‌یار، رییس مجلس سنا در این نشست گفت: “آمریکا با ما (افغانستان) پیمان دارد. تعهد کرده که از کشور ما حمایت می‌کند و با افغانستان همانند یک کشور مستقل تعهد دارد.

با این همه، طالبان پس از تأخیر در تاریخ خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان، هشدار دادند که دست جنگجویان شان برای استفاده از هر گزینه‌ای باز است؛ اما مسوولان درجه یک امنیتی و دفاعی کشور اطمینان داده‌اند که توان رویارویی با هر تهدیدی را دارند.