1 دالر 81.10  افغانی
1 یورو 94.50  افغانی
1000 روپیه پاکستانی 497  افغانی
1000 روپیه هندی 1100  افغانی
1 ریال سعودی 21  افغانی
10000 ریال ایرانی 3.18  افغانی
1 پوند 111.30  افغانی
1 روبل روسی 1.05  افغانی
1 لیره ترکیه 9.85  افغانی
1 ین چینی 11.45  افغانی

حضور نیروهای خارجی در افغانستان؛ کابل، بجینگ و اسلام‌آباد خواستار خروج مسوولانه شدند

نیروهای خارجی افغانستان
08 Jul 2020

در خبرنامه‌ای مشترک که در پایان نشست سه‌جانبه میان افغانستان، پاکستان و چین نشر شده؛ آمده است که نظامیان خارجی باید با توجه به شرایط و تهدیدهای تازه هراس‌افکنی از افغانستان بیرون شوند.

نشست سه‌جانبه همکاری‌ها میان کشورهای افغانستان، پاکستان و چین که به روز سه‌شنبه (17 سرطان/هفتم جولای)، در برگزار شد، شرکت کننده‌گان از امریکا و سازمان ناتو خواسته‌اند که نیروهای شان را باید مطابق به شرایط افغانستان و به‌منظور جلوگیری از ظهور تازه هراس‌افکنان بیرون کنند.

در اعلامیه‌ای وزارت خارجه آمده‌است: به‌منظور جلوگیری از ظهور مجدد تروریزم، هرسه جانب برخروج منظم با در نظرداشت شرایط و مسوولانه نیروهای خارجی از افغانستان تاکید نموده، توافق نمودند تا به تحکیم مساعی خویش در جهت مبارزه علیه تروریزم، همکاری‌های امنیتی و ایستادگی در برابر گروه‌های دهشت‌افکن و شبکه‌های که امنیت مشترک را تهدید می‌کند ادامه دهند.

درحال حاضر، شمار نظامیان امریکایی در کشور به ۸۶۰۰ تن می‌رسند.

این کشور مطابق به پیشرفت توافق‌نامه دوحه، نیروهایش را از افغانستان بیرون خواهد ساخت. شرط اساسی طالبان در این توافق‌نامه، بیرون شدن کامل این نیروها است و امریکا، در برابر بیرون ساختن نیروهایش، از طالبان تعهد گرفته که افغانستان برضد کشورهای غربی استفاده نشود.

خیرالله شینواری یکی از آگاهان سیاسی دراین باره به آرزو گفت که پایان حضور نیروهای خارجی در افغانستان خواست دیرینه شهروندان است و طالبان و آمریکا نیز به این مورد در توافق‌نامه دوحه تأکید کرده‌اند.

بااین حال، پس از امضای توافق‌نامه میان آمریکا و طالبان، حکومت همواره این گروه را به افزایش درگیری‌ها متهم ساخته و آن را عامل عمده تاخیر در آغاز گفتگوهای میان‌افغان‌ها خوانده است.

امروز (چهارشنبه، 18 سرطان)، شماری از باشنده‌های ولایت‌های بلخ و هرات هم در گردهمایی‌های اعتراضی خواهان پایان فوری درگیری‌ها شدند.

با این همه، افغانستان در آستانه آغاز گفتگوهای مستقیم حکومت با طالبان قرار دارد. در توافق نامه‌ی دوحه شرط اساسی برای آغاز این گفتگوها، تبادله شش‌هزار زندانی میان حکومت و طالبان است. زمان بر شدن تبادله این زندانیان و نیز دوام درگیری‌ها، سبب بی‌باوری‌ها نسبت به روند صلح شده است.