رهبر حزب اسلامی میگوید که برخی حلقات درتلاش سبوتاژ کردن گفتگوهای صلح اند؛ مرجعهای برای تصمیمگیری درباره صلح در کشور وجود ندارد.
گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی امروز (شنبه، 26دلو/15فبروری)، در مراسم 31مین سالروز خروج قشون شوروی سابق از افغانستان از پیشرفت در گفتگوها صلح میان هیات طالبان و آمریکا و تصمیم کاخ سفید مبنی بر بیرون کردن نظامیان اینکشور استقبال نمود.
او افزود: “ما از مذاکرات امریکا و طالبان حمایت و از موضع ترامپ مبنی بر خروج نیروهایش استقبال میکنیم و این تصمیم را به نفع دو کشور امریکا و افغانستان میدانیم.”
آقای حکمتیار انتقاد نمود که تاهنوز اجماع سیاسی در داخل کشور برای پیشبرد روند گفتگوهای صلح وجود ندارد و حتی برخیها در تلاش سبوتاژ کردن این روند است.
او صراحت داد: متأسفانه که یک اجماع سیاسی در رابطه به صلح وجود ندارد؛ بلکه تلاشهای برای سبوتاژ کردن صلح وجود دارد.
آقای حکمتار همچنان به تشکیل یک مرجع قوی و با صلاحیت برای ساختن طرح و گنجانیدن خواست همه طرفها در روند گفتگوهای صلح تاکید دارد.
به گفته او، این مرجع از همه طرفهای قضیه در داخل کشور نمایندگی خواهد کرد.
آقای حکمتیار پیش ازاین نیز گفت که باید یک مرجع واحد از تیمهای انتخاباتی، (دولتساز، ثبات وهمگرایی و صلح و عدالت) و مجموعهای که در محور حامد کرزی جمع شده، به وجود آید و پیرامون صلح تصمیم نهایی را بگیرد. اما وزارت دولت در امور صلح پیوسته از تشکیل هیات همهشمول برای آغاز مذاکرات مستقیم با طالبان خبر داده است.
با این همه ایالات متحده و گروه طالبان در چند قدمی امضای توافقنامه صلح، پس از عملی شدن طرح کاهش خشونتها قرار دارند؛ توافقنامهی که زمینه را برای خروج نظامیان آمریکایی نیز فراهم خواهد ساخت.