1 دالر 81.10  افغانی
1 یورو 94.50  افغانی
1000 روپیه پاکستانی 497  افغانی
1000 روپیه هندی 1100  افغانی
1 ریال سعودی 21  افغانی
10000 ریال ایرانی 3.18  افغانی
1 پوند 111.30  افغانی
1 روبل روسی 1.05  افغانی
1 لیره ترکیه 9.85  افغانی
1 ین چینی 11.45  افغانی

خلیل‌زاد: برای مشارکت دوامدار با کابل تعهد کامل داریم

864937-zalmay-khalilzad-reuters
08 Jan 2021

زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان می‌گوید، کشورش برای مشارکت و همکاری درزامدت با کابل در زمینه‌های مبارزه با تروریزم و برقراری صلح تعهد پایدار دارد.

وزارت خارجه کشور در اعلامیه‌ی گفته که آقای خلیل‌زاد در نشست مجازی با محمد حنیف اتمر وزیر خارجه کشور، تاکید نمود که واشنگتن همچنین از روند صلح افغانستان پشتیبانی می‌کند.

پیش ازین، نماینده صلح آمریکا در سفر به کابل با مقام‌های کنونی و پیشین و چهره‌های سیاسی، پیرامون روند صلح دیدار و گفتگو کرده است، هرچند تا هنوز خبرهایی مبنی بر دیدار او با رییس جمهور غنی پخش نشده است. اظهارات تازه خلیل‌زاد درحالی صورت می‌گیرد که حرف و حدیث‌هایی در باره اینکه خلیل‌زاد این‌بار به کابل با پیام حکومت موقت آمده وجود دارد.

با این حال، همزمان با آغاز دور دوم گفتگوهای صلح در دوحه پایتخت قطر، شماری از قانون‌گذاران این روند را پیچیده می‌دانند و هشدار می‌دهند که وقت‌گیر شدن مذاکرات توأم با ادامه‌ی خشونت‌ها مردم را نسبت به این روند، ناامید می‌سازد. آنان تأکید دارند که طرف‌ها باید کوتاه آمده و آتش‌بس را که خواست عموم مردم است، در اولویت بحث‌های خود قرار دهند.

وزارت دولت در امور صلح اما می‌گوید که تامین آتش‌بس که خواست مردم است محور بحث هیات گفتگوکننده دولت در دوحه می‌باشد. انتظار می‌رود هیأت‌های گفتگو کننده در دوحه، فردا روی آجندای تعیین شده از سوی کمیته‌ها، بحث‌ها را آغاز کنند.

دور دوم مذاکرات میان‌افغان‌ها، مرحله مهم برای آینده افغانستان است؛ هرچند حکومت پیش ازاین، حفظ ساختار کنونی و آتش‌بس را اولویت دراین دور گفتگوها خوانده، اما یک عضو هیأت گفتگوکننده دولت گفته بود که تقسیم قدرت، محور اساسی دراین دور خواهد بود.

آرزو نیوز