1 دالر 81.10  افغانی
1 یورو 94.50  افغانی
1000 روپیه پاکستانی 497  افغانی
1000 روپیه هندی 1100  افغانی
1 ریال سعودی 21  افغانی
10000 ریال ایرانی 3.18  افغانی
1 پوند 111.30  افغانی
1 روبل روسی 1.05  افغانی
1 لیره ترکیه 9.85  افغانی
1 ین چینی 11.45  افغانی

خواست خلیل‌زاد از هند برای تماس مستقیم با طالبان

خلیلزاد
09 May 2020

فرستاده آمریکا برای صلح افغانستان گفته که دهلی‌نو برای رفع نگرانی‌ها بابت هراس‌افکنی، مستقیماً با طالبان وارد مذاکره شود.

 

زلمی خلیل‌زاد در دوره تازه سفرهایش، خواهان حضور فعال برخی کشورهای منطقه در روند صلح افغانستان شده‌است.

او در مصاحبه با روزنامه “هندو” در دهلی‌جدید، برای نخستین‌بار از هند خواسته تا دیدگاه‌اش را به‌گونه مستقیم در پیوند به هراس‌افکنی با طالبان شریک سازد.

فرستاده آمریکا برای صلح افغانستان تصریح کرد: هند و افغانستان روابط تاریخی باهم دارند و من باور دارم که گفتگو میان هند و طالبان مهم است و این نیز مهم خواهد بود که مساله هراس‌افکنی مستقیم مطرح شود.

بااین حال، اجماع منطقه‎‌ای برای پیشبرد گفتگوهای صلح را مهم می‌خواند.

ناجیه انوری، سخنگوی وزارت دولت در امور صلح به رسانه‌ها گفت حکومت همچنان در تلاش ایجاد اجماع منطقه‌ای برای تسهیل روند گفتگوهای صلح است.

از سوی هم، با رهایی 67 زندانی دیگر طالبان براساس فرمان رییس جمهور، شمار زندانیان رها شده این گروه از بازداشت‌گاه‌های کشور، به‌ یک‌هزار نفر رسیده‌اند.

جاوید فیصل، سخنگوی شورای امنیت ملی دراین باره گفت که رهایی زندانیان بخاطر نشان دادن حسن‌نیت دولت به گفتگوهای صلح می‌باشد. او همچنان از طالبان خواست که خشونت‌ها را به هدف نشان دادن حسن‌نیت به صلح توقف دهند.

اما طالبان پیوسته به فراخوان حکومت برای توقف جنگ در کشور پاسخ رد داده‌است.

بااین همه، نماینده اتحادیه اروپا در افغانستان هم به تازه‌گی از ادامه درگیری‌ها در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته که این اتحادیه خواستار آتش‌بس بشردوستانه است. رولاند کوبیا همچنان هشدار داده است که عدم برقراری آتش‌بس، روند حمایت سیاسی و کمک‌های مالی این اتحادیه به افغانستان را در آینده دشوارتر خواهد ساخت.