1 دالر 81.10  افغانی
1 یورو 94.50  افغانی
1000 روپیه پاکستانی 497  افغانی
1000 روپیه هندی 1100  افغانی
1 ریال سعودی 21  افغانی
10000 ریال ایرانی 3.18  افغانی
1 پوند 111.30  افغانی
1 روبل روسی 1.05  افغانی
1 لیره ترکیه 9.85  افغانی
1 ین چینی 11.45  افغانی

طالبان: مذاکرات میان‌افغان‌ها پس از امضای توافق‌نامه صلح با آمریکا آغاز خواهد شد

گفتگوهای صلح
21 Dec 2019

سهیل شاهین سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر گفته است که در مذاکرات با حکومت افغانستان، تمامی نیروهای سیاسی حضور خواهند داشت.

 

هم‌‍زمان با افزایش فشار آمریکا بالای طالبان برای پذیرفتن آتش‌بس و گفتگو با دولت افغانستان، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در تویتر خود باردیگر بر موضع‌ قبلی این گروه تاکید کرده است.

سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر در حساب توییتری اش نگاشته است: مذاکرات بین‌الافغانی در صورتی آغاز می‌شود که توافق‌نامه خروج تمام عساکر خارجی با آمریکا امضا شود. در مذاکرات بین‌الافغانی تمام جهت‌های افغانی شامل می‌باشند.

اما شماری از سیاسیون در دیدار با زلمی خلیل‌زاد نماینده آمریکا برای صلح افغانستان با پافشاری روی آتش‌بس گفته‌اند که روند گفتگوهای کنونی نباید آسیب ببیند.

محمداسماعیل خان رهبر پیشین جهادی دراین باره به آرزو گفت که آنان در دیدار با خلیل‌زاد روی تأمین آتش‌بس همزمان با مذاکرات میان‌افغان‌ها تأکید کرده‌اند.

او افزود که آتش‌بس یکی از موضوعات اصلی برای آوردن صلح در کشور است که باعث کسب اعتماد میان دو طرف می‌گردد.

اسماعیل خان افزود که آنان گزینه‌های توافق روی آتش‌بس کوتاه مدت، کاهش خشونت‌ها در شهرها و بزرگ‌راه‌ها را به آقای خلیل‌زاد پیشنهاد داده‌اند.

این فرمانده پیشین جهادی همچنان گفت که از تهیه فهرستی هیأت شرکت کننده در مذاکرات میان‌افغان‌ها خبر داد که به گفته او در روزهای نزدیک تکمیل خواهد شد.

بااین حال، مارک میلی رییس ستاد ارتش ایالات متحده به تازگی گفته است که با فشار نظامی، نه طالبان و نه هم حکومت افغانستان برنده جنگ دراین کشور خواهند شد.

این نظامی ارشد آمریکا تصریح کرد: طالبان نمی‌توانند با استفاده از قدرت نظامی حکومت افغانستان را شکست دهند؛ زیرا این‌کشور حمایت نظامی آمریکا و متحدان‌اش را با خود دارد. حکومت مستقر در کابل هم نمی‌تواند طالبان و گروه‌های دیگر را از راه نظامی شکست دهد، زیرا این گروه‌ها پناه‌گاه‌های در پاکستان دارند و تا حدود 10 تا 15 درصد هم بین مردم در بعضی مناطق روستایی محبوبیت دارند . این یک وضعیت دشوار و کاملا پیچیده است.

باورها براینست که با توجه به تاکید آمریکا مبنی بر اعلام آتش‌بس و گفتگو با دولت و در مقابل اصرار طالبان در آغاز به امضای توافق‌نامه و بعد پرداختن به آتش‌بس و گفتگوی میان افغان‌ها، به نتیجه رسیدن دو طرف در دور جاری مذاکرات دشوار به نظر می‌رسد.