1 دالر 81.10  افغانی
1 یورو 94.50  افغانی
1000 روپیه پاکستانی 497  افغانی
1000 روپیه هندی 1100  افغانی
1 ریال سعودی 21  افغانی
10000 ریال ایرانی 3.18  افغانی
1 پوند 111.30  افغانی
1 روبل روسی 1.05  افغانی
1 لیره ترکیه 9.85  افغانی
1 ین چینی 11.45  افغانی

عطامحمد نور: اگر حرکت‌های وحشیانه ادامه یافت به مقاومت دوم می‌رویم

نور
24 Dec 2020

رییس اجرایی حزب جمعیت هشدار می‌دهد در برابر کسانی‌که روند صلح را تخریب کند، ایستاده‌گی می‌کند؛ وضعیت کشور بسیار متشنج است.

 

عطامحمد نور، رییس شورای اجرایی حزب جمعیت اسلامی، امروز (پنج‌شنبه، چهارم جدی)، در مراسم یادبود از رهنورد زریاب در بلخ، هرچند بر تقویت اجماع و انسجام ملی برای موفقیت مذاکرات صلح تأکید کرد، اما گفت برخی‌ها در کابل را خوشبین در برابر این اجماع نیستند.

او هرچند از کسی مشخصی نام نبرد، اما هشدار داد در صورت بدتر شدن اوضاع کشور، مقاومت دوم را به‌عنوان گزینه‌ی دوم در دست دارد.

آقای نور گفت: سخت باید از روند صلح حمایت کنیم و باید اجماع و انسجام ملی داشته باشیم… اگر دیدیم کسانی این روند را تخریب می‌کنند؛ جلو آن‌ها را می‌گیرم، اما اگر نتوانستیم، گزینه دوم داریم و گزینه دوم، رفتن به سوی مقاومت دوم است.

رییس اجرایی حزب جمعیت اسلامی اوضاع امنیتی کشور را هم به شدت متشنج دانست.

او گفت، باری در مورد جابجایی تروریست‌های خارجی در شمال به حکومت اطلاع داده بود، اما ظاهرا حکومت آنرا جدی نگرفت و هم‌اکنون خانواده‌های زیادی از این تروریستان، در ولایت‌های شمال و شمال شرقی مستقر اند.

آقای نور تصریح کرد: امروز کوهستانات سرپل پُر از تروریست‌های خارجی با فامیل‌های خود استند و زن و مردم سلاح دارند – تا ولسوالی‌های قیصار و المار و مناطقی در بادغیس و گاهی در درزاب و قوش‌تپه هم فعالیت دارند. تا جنگل‌های امام‌صاحب، درقد تخار و مناطق زیادی در بدخشان ناامن است.

رییس اجرایی حزب جمعیت اسلامی خطاب به حکومت بیان داشت: تقاضا داریم تمامی سرحدها امن باشد. این مسوولیت ما است؛ اما اگر نمی‌توانید، اجازه بدهید با نیروهای مردمی خود استفاده کنیم و ما را جنگ‌سالار نگویید.

او با انتقاد از برنامه‌های امنیتی حکومت، آنرا نمایشی دانست و نیز حلقاتی در حکومت را به پرونده‌سازی در برابر افراد بانفوذ متهم نمود.

نور خطاب به رییس جمهور گفت: روش را تغییر بدهید و مردم را توهین نکنید. یک تعداد از طریق جلسه‌ها و فیسبک مردم را توهین می‌کنند، یک تعداد با فرستادن فهرست به ولایت‌ها، بزرگان را در فهرست دزردان و مافیا آورده‌اند و یک تعداد، دیگر پرونده جور می‌کنند و بی‌گناه‌ها را به چنگال کسانی می‌دهند که سلاخی شوند.

این اظهارات درحالی مطرح می‌گردد که حکومت اخیرا میثاق امنیتی را در پایتخت و بزرگ‌شهر‌ها روی دست گرفته، اما این طرح حکومت پیش ازاین نیز مورد انتقاد قرار گرفته‌است.

خبر آرزو – فردوس پیرزاد