1 دالر 81.10  افغانی
1 یورو 94.50  افغانی
1000 روپیه پاکستانی 497  افغانی
1000 روپیه هندی 1100  افغانی
1 ریال سعودی 21  افغانی
10000 ریال ایرانی 3.18  افغانی
1 پوند 111.30  افغانی
1 روبل روسی 1.05  افغانی
1 لیره ترکیه 9.85  افغانی
1 ین چینی 11.45  افغانی

غنی: فرصت صلح اندک است و باید از آن بهره برده شود

Ghani 2
23 Nov 2020

محمد اشرف غنی که در حاشیه نشست ژنیو سخنرانی داشت، هم‌چنان تاکید نمود که تحمل خشونت‌ها در افغانستان بر دوش افغان‌ها سنگینی می‌کند.

 

تا کم‌تر از یک روز دیگر سرنوشت ساز ترین نشست در پیوند به پشتیبانی مالی از افغانستان برای چهار سال آینده، در شهر ژینو سویس برگزار خواهد شد.

در این میان رییس جمهور غنی در حاشیه این نشست، فرصت صلح را اندک خواند و تاکید کرد که باید از آن بهره برده شود. آقای غنی هم‌چنین تاکید کرد، که تحمل خشونت‌های موجود بر دوش افغان‌ها سنگینی می‌کند.

اقای غنی گفت: یک افغانستان مستقل و دارای حاکمیت به نفع منطقه و جهان است.خشونت هایی که مردم ما از آن رنج می‌برند فراتراز تحمل است. دریجه صلح کوتاه است و از آن باید بهره برده شود.

رییس جمهور هم‌چنین اجماع سیاسی منطقه‌ای را در حمایت از صلح مهم می‌خواند و افزود: بهر بردن از اجماع رهبران منطقه‌ای با مرکزیت همکاری و اتصال منطقه‌ای راهکاری را برای اجماع سیاسی و همکاری منطقه‌‍ای در حمایت از روند صلح و رفاه در افغانستان و نیز سرمایه‌گداری به هدف تقویت اتصال منطقه‌ای شکل می‌دهد.

محمد حنیف اتمر، وزیر خارجه کشور نیز بر تداوم تلاش‌ها برای موفقیت روند صلح در کشور تأکید نمود. وی خاطرنشان ساخت: افغان‌ها را درگیری‌ها خسته کرده است نباید اینبار گفتگوهای صلح ناکام شود.، دولت و مردم افغانستان در لویه جرگه در مورد رهایی زندانیان طالب خطر کلان را پذیرفتند تا روند صلح کامیاب شود.

نمایندگان برخی از کشورها در این نشست، همه به یک صدا خواستار قطع جنگ و تامین صلح در افغانستان شدند.

میشل باچله کمیشنر، عالی حقوق بشر در سازمان ملل می‌گوید: آتش بس باید صورت گیرد، گفتگوهای صلح باید یک فرصت برای تقویت اعتماد باشد، بر مکتب‌ها و مرکزهای آموزشی نباید حمله گردد، برای کودکان باید مصوونیت داده شود.

اینه اریکسن سوریدی، وزیر خارجه ناروی نیز گفت: دوطرف را تشویق می کنیم که مردم و جامعه مدنی را از روند گفتگوهای صلح آگاه سازند، صلح پایدار زمانی به میان خواهد آمد که روند گفتگوها شفاف باشد.

با این همه، فردا نشست ژنیو برگزار خواهد شد، در ادامه این نشست دولت افغانستان تلاش می‌کند تا کمک‌های جهانی را برای چهار سال آینده به این کشور جلب نماید.