1 دالر 81.10  افغانی
1 یورو 94.50  افغانی
1000 روپیه پاکستانی 497  افغانی
1000 روپیه هندی 1100  افغانی
1 ریال سعودی 21  افغانی
10000 ریال ایرانی 3.18  افغانی
1 پوند 111.30  افغانی
1 روبل روسی 1.05  افغانی
1 لیره ترکیه 9.85  افغانی
1 ین چینی 11.45  افغانی

موافقت حکومت به برگزاری گفتگوهای میان‌افغان‌ها در قطر

قطر نماینده ها
14 Jun 2020

دو روز پس از آن‌که رییس جمهور غنی گفت، به زودی مکان و زمان گفتگوهای میان‌افغان‌ها را همه‌گانی می‌سازد، خبرگزاری الجزیره از زبان نماینده ویژه وزارت خارجه قطر گزارش داده که آقای غنی با برگزاری دور نخست این گفتگوها در دوحه موافقت کرده است.

این دپیلومات قطری هفته گذشته به  کابل آمد و با رییس‌جمهور غنی و برخی دیگر از شخصیت‌های سیاسی دیدار داشت.

صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست جمهوری در واکنش به گزارش در تویترش نوشته که حکومت افغانستان موافقت کرده که تنها دیدار نخست هیات گفتگو کننده در دوحه انجام شود.

به گفته آقای صدیقی، تاهنوز در مورد مکان گفتگوها تصمیم نهایی گرفته نشده است.

از سویی هم، شماری از سیاسیون از برگزاری این گفتگوها ناخوشنودی می‌کنند.

عبداللطیف پدرام، رهبر حزب کنگره ملی افغانستان امروز (یک‌شنبه، 25 جوزا/14 جون)، در یک نشست خبری گفت که به برگزاری چنین گفتگوها خیلی خوشبین نیست و شورای عالی مصالحه ملی از عهده این گفتگوها بیرون شده نمی‌تواند.

او گفت که به دنبال تشکیل اپوزسیون است و از طریق این آدرس تلاش می‌کند که با طالبان به میز مذاکره بنشینند، زیرا حکومت کنونی مشروعیت ندارد.

با این همه در هفته‌های پسین گام‌های جدی تری برای نزدیک شدن به گفتگوهای میان‌افغان‌ها برداشته شده است.

سیدعلی رضا محمودی، آگاه مسایل سیاسی دراین باره گفت که حکومت اقدامات عملی دراین خصوص برداشته و طالبان یک‌سره بر رهایی پنج‌هزار زندانی پیش از آغاز مذاکرات میان‌افغان‌ها تأکید دارند.

بااین همه، قرار است فردا دوشنبه، نشست سه‌جانبه میان افغانستان، روسیه و آمریکا در پیوند به روند صلح به صورت آنلاین برگزار شود.