1 دالر 81.10  افغانی
1 یورو 94.50  افغانی
1000 روپیه پاکستانی 497  افغانی
1000 روپیه هندی 1100  افغانی
1 ریال سعودی 21  افغانی
10000 ریال ایرانی 3.18  افغانی
1 پوند 111.30  افغانی
1 روبل روسی 1.05  افغانی
1 لیره ترکیه 9.85  افغانی
1 ین چینی 11.45  افغانی

نخستین نشست رسمی دورۀ هفده‌هم مجلس؛ حکومت به جای پیکارهای انتخاباتی به اوضاع امنیتی توجه کند

Majlis
20 Jul 2019

شماری از اعضای مجلس نمایندگان می‎گویند، اگر حکومت به‌جای برنامه‌های انتخاباتی، بودجه دولت را روی امنیت به مصرف می‌رساند، شهروندان گواه وضعیت کنونی نمی‌بودند.

 

نمایندگان در نخستین نشست رسمی دوره‌ی هفدهم کاری خود مسایل امنیتی را در اجندا جا داده و بیشتر نمایندگان اوضاع امنیتی کشور را نگران کننده دانستند.

حمیدالله توخی، عضو مجلس نمایندگان گفت که رییس جمهور به گونه‌ی غیرقانونی از بودجه و امکانات دولت، کمپاین انتخاباتی را شروع کرده است است.

او تأکید کرد که حکومت در برابر تأمین امنیت مردم کاملا بی‌پروایی اختیار کرده است.

محمدعالم ساعی، نماینده مردم جوزجان در مجلس نیز گفت که کمپاین سراسری در کشور جریان دارد. به گفته آقای ساعی، از “دار و ندار بیت‌المال” به نفع یک نامزد مشخص سوء استفاده صورت می‌گیرد.

گماشتن افراد کم تجربه نظامی برای مدیریت جنگ در نبردها از دیگر عواملی است که نمایندگان آنرا عامل افزایش تلفات دانسته و نسبت به آن انتقاد می‌کنند.

الله گل مجاهد، عضو نماینده مجلس نمایندگان دراین باره گفت که حکومت افراد بی‌تجربه را در بخش‎های امنیتی گماشته است و این مورد سبب شده تا تلفات بلند برود.

نمایندگان همچنان تقرری‌ها در نهادهای امنیتی را سلیقه‌ای و خلاف نورم‌های نظامی خوانده و بیان داشتند که مسوولان‌های امنیتی در بسیاری موارد یک افسر با رتبه نظامی پایینتر را به فرماندهی جنگ گماشته‌ و جنرالان باتجربه را خانه نشین کرده‌اند.

بااین حال، رییس مجلس اعلام کرد که بزودی مسوولان ارشد امنیتی درباره اوضاع کنونی برای پاسخگویی فرا خوانده می‌شوند.

میررحمان رحمانی، رییس مجلس نمایندگان اوضاع امنیتی کشور بد توصیف نموده و خاطر نشان کرد که مقام‌های امنیتی را برای پاسخ‌گویی در این زمینه به نشست روز دو شنبه مجلس فرا می‌خواند.

این اظهارات درحالی مطرح می‌گردد که هفته گذشته پنتاگون در گزارشی از کشته شدن 950 غیرنظامی در جریان درگیری‎ها در شش ماه نخست 2019 خبر داد.

به تازه‌گی نیز شورای ولایتی بادغیس ادعا کرده که در حملات هوایی شب گذشته قوای هوایی در ولسوالی بالامرغاب این ولایت، دستکم ده غیرنظامی کشته شدند.

اما وزارت دفاع رسیدن تلفات به غیرنظامیان در ولایت بادغیس را رد نموده و گفته است که حملات قوای هوایی با دقت تمام صورت گرفته و لانه طالبان را هدف قرار داده است.

سایت خبری آرزو – فردوس پیرزاد