1 دالر 81.10  افغانی
1 یورو 94.50  افغانی
1000 روپیه پاکستانی 497  افغانی
1000 روپیه هندی 1100  افغانی
1 ریال سعودی 21  افغانی
10000 ریال ایرانی 3.18  افغانی
1 پوند 111.30  افغانی
1 روبل روسی 1.05  افغانی
1 لیره ترکیه 9.85  افغانی
1 ین چینی 11.45  افغانی

هشدار تیفا از به خشونت کشانیده شدن انتخابات

تیفا
04 Dec 2019

بنیاد انتخابات شفاف افغانستان می‌گوید که تلاش‌ها جریان دارد تا انتخابات به خشونت کشانده شده و بر نتیجه این روند ملی تفاهم سیاسی حاکم شود.

 

یافته‌های بنیاد انتخابات شفاف افغانستان (تیفا) نشان می‌دهد که انتخابات ریاست جمهوری با بن‌بست تخنیکی رو برو است.

مسوولان این نهاد نظارتی بر روند انتخابات، امروز (چهارشنبه، 13 قوس/4 دسمبر) در یک نشست خبری هشدار دادند که تلاش‌های روی دست است – تا با افزایش دامنه تنش‌های انتخاباتی، تفاهم سیاسی را بر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری حاکم کنند.

نعیم ایوب زاده، رییس اجرایی بنیاد انتخابات شفاف افغانستان دراین نشست گفت: معلوم می‌شود که در انتخابات غرض وجود دارد و این غرض کمک کرده تا این روند طولانی شود و بلاخره تلاش‌های تخنیکی را با بن‌بست مواجه کند و زمینه‌ها برای تفاهم فراهم شود.

در همین حال، اورنگ زیب یکی از کمیشنران کمیسیون انتخابات می‌گوید که در یک روند شفاف و قانونی، امور جمع بندی نتایج انتخابات ریاست جمهوری به پیش می‌رود.

او تأکید کرد که کمیسیون وظایف خود را در مطابقت به قانون همچنان به پیش خواهد برد.

در حالی کمیسیون مستقل انتخابات بر تامین شفافیت در روند جمع بندی نتایج انتخابات ششم میزان تاکید می‌کند، که امروز هواداران دسته‌ی انتخاباتی “ثبات و هم‌گرایی” به دلیل آن‌چه نبود شفافیت در بازشماری رای‌ها عنوان کردند، در ولایت‌های جوزجان، پروان و پنجشیر، دست به اعتراض زدند.

اعتراض کننده‌ها همچنان هشدار دادند، تازمانی‌که به خواست‌های شان نرسند اعتراض‌های خود را ادامه می‌دهند.

با این همه، پس از چاشت امروز (چهارشنبه)، عبدالله عبدالله، گلبدین حکمت‌یار و رحمت الله نبیل از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری و شماری از چهره‌های سیاسی در پیوند به مسایل صلح و انتخابات برای ساعت‌ها پشت درهای بسته رای‌زنی کردند.

هدف از این نشست بررسی وضعیت صلح و انتخابات در کشور گفته شد.

سایت خبری آرزو – میلاد سیار