1 دالر 81.10  افغانی
1 یورو 94.50  افغانی
1000 روپیه پاکستانی 497  افغانی
1000 روپیه هندی 1100  افغانی
1 ریال سعودی 21  افغانی
10000 ریال ایرانی 3.18  افغانی
1 پوند 111.30  افغانی
1 روبل روسی 1.05  افغانی
1 لیره ترکیه 9.85  افغانی
1 ین چینی 11.45  افغانی

کابلوف: تلاش‌های آمریکا برای صلح افغانستان نتیجه‌ی مثبت درپی نداشته‌است

ضمیر کابلوف نماینده روسیه برای افغانستان
16 Jun 2021

نماینده‌ی روسیه برای افغانستان می‌گوید، آمریکا از روسیه، چین و پاکستان خواسته که در این روند واشنگتن را همکاری کنند.

 

ضمیر کابلوف، نماینده ویژه روسیه برای افغانستان در گفتگو با یک رسانه آلمانی می‌گوید، به‌دنبال بی‌نتیجه ماندن تلاش‌های واشنگتن، آمریکا خواهان همکاری کشورهای منطقه شده است.

او افزود: “آمریکا از روسیه، چین و پاکستان درخواست همکاری کرده و ما تلاش می‌کنیم که این تلاش‌های مشترک به نتیجه مثبت برسد.

به باور این دیپلومات روسی کلید صلح در کابل است؛ آنهم در صورتی‌که گفتگوهای معنادار میان دولت افغانستان و گروه طالبان آغاز شود.

کابلوف تأکید نمود که مذاکرات جاری دوحه تنها تماس میان دو طرف است؛ نه گفتگو بر مبنای آجندای مشترک.

نماینده وزارت خارجه روسیه برای افغانستان، ریشه‌های جنگ افغانستان را نیز عمیق خوانده و گفت که هیچ قدرتی به این‌زودی موفق به برداشتن گلیم این جنگ نخواهد شد.

هم‌زمان، در کابل نیز نگرانی‌ها از شدت گرفتن نبردها بیشتر است.

عبدالله‌عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی امروز (چهارشنبه، بیست‌ششم جوزا)، در سخنانی از نبود آماده‌گی‌های داخلی برای خروج نیروهای ناتو انتقاد نموده و گفت این کار افغانستان را در وضعیت استثنایی قرار داده است.

او هم‌چنان گفت که طالبان از فرصت بیرون شدن نیروهای خارجی استفاده کرده و جنگ‌ها را شدت داده‌اند.

شهرزاد اکبر، رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نیز گفته که در موقف طالبان برای پذیرفتن آتش‌بس هیچ تغییر نیامده‌است. او بار دیگر بر ضرورت فوری آتش‌بس در کشور نمود.

از سویی هم، مته نودسن معاون نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل برای افغانستان، از طالبان خواسته‌است که خشونت‌ها را متوقف کنند.

او خاطر نشان ساخت: “بانوان سازمان ملل وکمیسیون حقوق بشر افغانستان به طالبان صدا می‌زنند تا خشونت‌ها را متوقف و آتش‌بس را بپذیرند. ما از فرصت به وجود آمده استفاده خواهیم کرد و برای مردم افغانستان صلح را به ارمغان خواهیم آورد، این‌که چه‌گونه این کار را انجام می‌‌هیم، به ما بستگی دارد.”

بلند رفتن میزان نبردها، روند دوحه را تا اندازه‌ای در حاشیه قرار داده‌است؛ روندی که نزدیک به ده ماه از آغازش گذشته، اما نتوانسته از آتش جنگ در کشور بکاهد.