1 دالر 81.10  افغانی
1 یورو 94.50  افغانی
1000 روپیه پاکستانی 497  افغانی
1000 روپیه هندی 1100  افغانی
1 ریال سعودی 21  افغانی
10000 ریال ایرانی 3.18  افغانی
1 پوند 111.30  افغانی
1 روبل روسی 1.05  افغانی
1 لیره ترکیه 9.85  افغانی
1 ین چینی 11.45  افغانی

کاهش بی‌پیشینه بهای زعفران در بازارهای هرات

asasas
07 Jul 2021

زعفران کاران  در هرات از کاهش بی‌پیشینه بهای این محصول در بازارهای این ولایت ابراز نگرانی دارند.

احمد احمدی، معاون ریاست زراعت هرات می‌گوید اکنون قیمت یک کیلوگرام زعفران دربازارهای هرات 15 تا 20 هزار افغانی به فروش می‌رسد درحالی‌که سال قبل بهای این مقدار 60 هزار افغانی بود.

به گفته آقای احمدی عدم بازاریابی، مساعد نبودن زمینه‌ برای صادرات دربازارهای جهانی و محدودیت کرونایی، عوامل کاهش قیمت این محصول در بازار هرات می‌باشد.

بر اساس پیش بینی‌ها امسال بیشتر از 25 تن زعفران در هرات برداشت می‌شود که نسبت به سال قبل پنج تن افزایش را نشان می‌دهد.

گفته می‌شود که هرات بیش از 90 درصد زعفران افغانستان را تولید می‌کند و امسال  نیز هشت هزارهکتار زمین در این ولایت، زعفران کشت شده است.

وکیل احمد کرخی، عضو شورای ولایتی هرات نیز تاکید دارد که هرچند زعفران کشور از کیفیت و شهرت جهانی برخوردار است اما بازار مناسب ندارد و از حکومت خواستار توجه جدی در این زمینه اند.

با این حال زعفران افغانستان که به طلای سرخ نیز مشهور است چند سال است که به عنوان بهترین زعفران جهان معرفی می‌شود.