اداره توسعهیی سازمان ملل متحد میگوید افغانستان گواه بدتر شاک اقتصادی است؛ امارت اسلامی مسدود شدن ذخایر بانک مرکزی افغانستان را عامل این بحران در کشور خواند.
در ادامه نگرانیها از عمیقتر شدن بحران اقتصادی در افغانستان، برنامه توسعهیی ملل متحد (یواندیپی) از احتمال کاهش پنج درصدی رشد اقتصادی افغانستان در سال روان میلادی گزارش دادهاست.
براساس تخمین این سازمان، رشد اقتصادی افغانستان سال گذشته میلادی، 20 درصد پایین آمده و امسال نیز پنج درصد کاهش یافته است.
اداره انکشافی سازمان ملل متحد، در تویتی گفته که درحال حاضر حدود نیمی از نفوس افغانستان که با کمبود شدید مواد غذایی روبهرو اند.
عبدالله الدرباری، نماینده برنامه توسعهیی ملل متحد برای افغانستان در تویتی دراین باره گفت: “افغانستان گواه بدترین شاک اقتصادی است. زیرا درآمد مردم بهطور چشمگیر کاهش یافته و آنها نمیتوانند نیازهای خود را به درستی تامین کنند.”
برخی آگاهان اقتصادی حل چالشهای اقتصادی را در گرو مسایل سیاسی میدانند. به باور آنها امارت اسلامی باید در تلاش تعاملات رسمی با کشورهای جهان باشد.
درهمین حال، حکومت سرپرست منجمد شدن نزدیک به ده میلیارد دالر از ذخایر بانک مرکزی افغانستان از عواملی میداند که باعث تشدید فقر در کشور شدهاست.
عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد به تلویزیون آرزو گفته است که تلاشهای حکومت سرپرست برای ریشهکن شدن بحران اقتصادی در افغانستان بهگونه اساسی ادامه دارد.
این درحالیست که نهادهای بینالمللی پیوسته از بدتر شدن اوضاع بشری در افغانستان هشدار داده و گفته که پیش از رسیدن فصل زمستان، باید روند کمکهای بشردوستانه به این کشور تسریع یابد.