1 دالر 81.10  افغانی
1 یورو 94.50  افغانی
1000 روپیه پاکستانی 497  افغانی
1000 روپیه هندی 1100  افغانی
1 ریال سعودی 21  افغانی
10000 ریال ایرانی 3.18  افغانی
1 پوند 111.30  افغانی
1 روبل روسی 1.05  افغانی
1 لیره ترکیه 9.85  افغانی
1 ین چینی 11.45  افغانی

کمیسیون شکایات انتخاباتی: احتمالا انتخابات به دور دوم برود

Ghani Abdullah
24 Dec 2019

کمیسیون رسیده‌گی به شکایت‌های انتخاباتی می‌گوید باتوجه به میزان بلند شکایت‌ها، احتمال می‌رود که انتخابات به دور دوم کشانده شود.

 

کمیسیون رسیدگی به شکایت‌های انتخاباتی در دومین روز ثبت شکایت‌ها از احتمال رفتن انتخابات به دور دوم خبر داد.

دین‌محمدعظیمی، معاون کمیسیون رسیده‌گی به شکایت‌های انتخاباتی گفته که در دو روز نخست از آغاز ثبت شکایت‌ها، این کمیسیون رقم بزرگی از تخطی و تخلف‌های انتخاباتی را به ثبت رسانده‌است.

وی تأکید کرد که بیشتر شکایت‌ها از سوی دو دوسته انتخاباتی پیشتاز درج شده است.

دین‌محمدعظیمی، معاون کمیسیون رسیده‌گی به شکایت‌های انتخاباتی

چاشت امروز (سه‌شنبه، سه‌ جدی/ 24 دسمبر)، کمیسیون شکایت‌های انتخاباتی از ثبت حدود 5800 مورد تخطی و تخلف انتخاباتی خبر داده و تأکید کرد که بیشتر شکایت‌ها از جانب ثبات و همگرایی به ثبت رسیده ‌است.

اما فریدون خوزون سخنگوی دسته انتخاباتی ثبات و همگرایی به آرزو گفته است که آنان “بیش از شش هزار مورد شکایت” را درج نموده‌اند و هم‌اکنون در حال “مستند سازی” چندین مورد شکایت دیگر اند.

درهمین حال، نهادهای ناظر بر روند انتخابات می‌گویند تاهنوز شکایت‌ها دسته‌بندی نشده است؛ ازهمین رو، قضاوت رفتن انتخابات به دور دوم پیش از وقت می‌باشد.

یوسف رشید رییس بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان دراین باره اما گفت که با توجه به تفاوت اندک رای تکت پیشتاز در نتایج ابتدایی، رقم خوردن نتیجه در دور نهایی بیشتر متصور است.

بااین حال، دسته انتخاباتی دولت‌ساز از بلند رفتن سقف آرای این دسته در صورتی تأمین شفافیت خبر می‌هد.

نجیب دانش سخنگوی دسته انتخاباتی دولت‌ساز دراین مورد گفت، در صورتی‌که کمیسیون،‌ تخلف و تخطی‌ها را به گونه شفاف رسیده‌گی کند، رای این تکت انتخاباتی بیشتر خواهد شد.

احمدولی مسعود، نامزد انتخابات ریاست جمهوری امروز (سه‌شنبه) در نشستی گفت که کمیسیون انتخابات شفافیت را در روند انتخابات تأمین نتوانسته و رفتن انتخابات به دور دوم با موجودیت کمیسیون فعلی انتخابات، قابل قبول نمی‌باشد.

آقای مسعود تصریح کرد: اگر کمیسیون شکایت‌های انتخاباتی وسیله رفتن انتخابات به دور دوم شود؛ سوالم اینست، زمانی‌که کارکرد کمیسیون مستقل انتخابات جعلی، تقلبی و مهندسی شده است، چطور می‌توان با چنین کمیسیون به دور دوم رفت؟

بر بنیاد نتیجه ابتدایی انتخابات، تیم دولت‌ساز با 50.64 درصد آراء پیشتاز و عبدالله‌عبدالله با 39.52 درصد آرا در رده‌ی دوم قرار دارد. اما این نتیجه از سوی اکثریت دسته‌های انتخاباتی پذیرفته نشده است.