1 دالر 70.70  افغانی
1 یورو 77.85  افغانی
1000 روپیه پاکستانی 251  افغانی
1000 روپیه هندی 830  افغانی
1 ریال سعودی 18.80  افغانی
10000 ریال ایرانی 1.19  افغانی
1 پوند 87  افغانی
1 روبل روسی 1.3  افغانی
1 لیره ترکیه 2.22  افغانی
1 ین چینی 13  افغانی

دیدگاه: اقدام فراتر از پاریس؛ هند به دنبال هدف اقلیمی

Untitled
11 Feb 2021

هرش شرینگلا، افسرخدمات خارجی هند

پنج سال بعد از توافق اقلیمی پاریس، هند از جمله معدود کشورهای رو به انکشاف است که نه‌تنها به هدف “سبز” خویش رسیده، بلکه آرزو و اهداف اقلیمی‌اش را نیز دنبال می‌نماید.

در اجلاس اخیر اقلیمی، نریندرا مودی، نخست وزیر هند رویکرد هند را بیان داشت: ما باید دیدگاه خویش را با بیشتر از قبل ساخته تا اهداف از قبل تعیین شده را بدست بیاوریم. دستآورد هند در موضوع اقلیمی بیشتر از اهداف تعیین شده در نشست پاریس خواهد بود.

مودی در نشست اقلیمی ملل متحد در 2019 گفت که یک ذره عمل با ارزش‌تر از یک تن موعظه کردن است. او افزود: ما گام‌های عملی در همه امور به‌شمول صنعت انرژی، ترانسپورت، زراعت و حفاظت از فضای سبز بر می‌داریم تا همه جامعه در عمل و آرزوی اقلیمی پیشگام باشیم.

به گفته او، هند باورمند است که آوردن تغییر اقلیمی با مبارزه در سیلو‌ها امکان ندارد. این کار نیاز به یک رویکرد واحد، وسیع و جامع‌نگر دارد. این کار نیاز به نو‌آوری و استفاده از تکنالوژی جدید و پیوسته دارد. با درنظرداشت این ضرورت، هند موضوع اقلیمی را در راهبرد انکشاف ملی و صنعتی خویش گنجانیده است.

موضوع انرژی مرکزیت بحث راهبردی اقلیمی را شکل می‌دهد. ما باور داریم که هند به یک کشور با استفاده از انرژی پاک مبدل گردیده و به جای منابع انرژی کاربن‌دای‌اُکساید‌زا، از منابع انرژی قابل تجدید و غیر فسیلی پیشگام می‌باشد.

ما مصمم به بیشتر ساختن بهره‌وری پُتانسیل انرژی قابل تجدید در هند می‌باشیم. از نگاه ظرفیت انرژی قابل تجدید، هند در جای‌گاه چهارم در جهان قرار دارد و همچنان ظرفیت وسیع ساختن که روی کار است، از جمله بزرگترین اقدام در سطح جهان می‌باشد.

ما پیشرفت‌های قبلی در این مورد داشتیم. در گام نخست ما برای ساختن انرژی قابل تجدید به ظرفیت گیگا وات تا 2022 هستیم. در گام‌های بعدی این ظرفیت را بیشتر از 220 گیگا وات در دو سال بعدی می‌سازیم. در این راستا آرزوی بزرگتری داریم تا این ظرفیت را تا سال 2030 به 450 گیگاوات برسانیم.

ما تلاش می‌کنیم تا بیشتر از 40 درصد مصرف برق از منابع غیر فُسیلی تا سال 2030 تامین گردد. این تلاش یکجا باهم و با تلاش جمعی برای کاهش شدت آلایندگی اقتصادی، با 33 الی 35 فیصد تا 2030 در مقایسه 2005 انجام خواهد شد.

در طرح یولاجا فیصله گردید تا مردم از چراغ‌های ال‌ای‌دی استفاده نمایند، مطابق این طرح سالانه  38.5 میلیون تُن تولید کاربن‌دای‌اُکساید کاهش می‌یابد. طبق طرح یولاجا در حدود 80 میلیون خانواده به گاز پاک برای آشپزی دست‌رسی پیدا می‌کنند که بزرگترین ابتکار از استفاده انرژی پاک در جهان است.

طرح‌های اقلیمی دوامدار در برنامه‌های مختلف دولت گنجانیده شده‌است. شهر‌های هوشمند در هند با یک‌صد شهر دیگر همکاری دارند تا طرح‌های مستمر و قابل اجرا برای چالش‌های اقلیمی را روی دست گیرند. برنامه ملی هوای پاک در هند تلاش دارد تا آلودگی هوا را 20 الی 30 درصد تا چهار سال آینده کاش دهد.

هند مصصم است که توسط برنامه “جال جیون” تا 2024 همه خانواده‌های روستا نشین را با آب آشامیدنی صحی وصل نماید. درخت‌های بیشتر غرس و زمین های بی‌حاصل دوباره احیا گردیده که در حدود ۲.۵ تا ۳ میلیارد تُن کاربن‌دای‌اکساید را جذب می‌نماید.

ما تلاش داریم تا یک شبکه سبز ترانسپورتی را در شهر‌های بزرگ‌ مان ایجاد کنیم تا از شدت آلودگی هوا کاسته شود.

هند در حال ساختن زیربنای نسل بعدی از قبیل ایجاد سیستم های حمل ونقل وسیع، شاهراه های سبز و راه‌های آبی می‌باشد. پلان سیستم حمل و نقل الکتریکی برای ایجاد ترانسپورت الکتریکی زیست‌محیطی که بیشتر از ۳۰ درصد وسایط نقلیه را الکتریکی می‌سازد، را روی کار است.

این ابتکارات برای به زیستی خود ما است چون هند از جمله کشورهای آسیب‌پذیر از نگاه تغییر اقلیمی می‌باشد.

راه طولانی را در این راستا باید طی نمود مگر ما شاهد ثمره تلاش های خود بوده‌ایم. شدت آلودگی هوا در هند از ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۴ بیشتر از ۲۱ درصد کاهش داشته است. در دهه آینده ما توقع کاهش بیشتر این آلودگی را داریم.

هند می‌خواهد منحیث یک شهروند مسول در جهان درقبال اقلیمی جهانی باشد. ما نه تنها فراتر از تعهدات پاریس عمل می‌کنیم؛ بلکه بیشتر ابتکار به خرج می‌دهیم و درهماهنگی بهتر جهانی برای اقلیم جهانی همکار هستیم.

ما نهادهای بین‌المللی مانند اتحاد بین‌المللی سولر و اتحاد مبارزه زیربنایی در مقابل آفت‌های طبیعی که مسیرهای تولید سطح پایین کاربن در جهان را بوجود می‌آورد، ایجاد نمودیم. بیشتر از ۸۰ کشور در اتحاد بین‌المللی سولر عضویت اخذ نمودند.  

ابتکارات ملی در عمل و منحیث شهروند مسول در جهان، جایگاه هند در بین کشورهای رو به انکشاف در جهان برای به دست آوردن اهداف اقلیمی در حرف و عمل  ویژه ساخته است.